Командирът на ВМС Кирил Михайлов  даде разяснение относно опасността от морски

...
Командирът на ВМС Кирил Михайлов  даде разяснение относно опасността от морски
Коментари Харесай

Командирът на ВМС: Искам да разсея страховете, че мините ще се търкалят по плажа и туристите ще ги ритат

Командирът на Военноморски сили Кирил Михайлов  даде обяснение относно опасността от морски мини, отнесени от стихия от Одеса. По-рано стана ясно, че са предупредени екипажите на всички кораби при засичане на рисков обект да сигнализират незабавно. 

„ Беше усилена системата за наблюдаване и бяха взети ограничения да може при вероятно разкриване или подозрение за плаващи обекти да се реагира. Имахме подобен случай мналата седмица. Беше видян предмент на 14 благи от нос Галата. Изпратихме транспортен съд с водолазен екип. Оказа се откъснал се буй, а не мина. Военноморските сили взимат всички ограничения за следене на обстановката в Черно море ", това сподели на брифинг пред медиите командирът на Военноморски сили Кирил Михайлов за плаващите в Черно море мини.

Михайлов обясни, че една от мините е котвена, с размери - 20 кг. и 53 см. 

" В интервала от 15 до 21 март вълнението на морето е към 2-3 бала. На 18 март е било и до 3-4 бала. Такова положение на вълнението на морето е доста малко евентуално да провокира разкъсване на минреп-ове на мините, тъй че те всеобщо да стартират да плават в морето ", сподели още той.

" Най-малките дистанции, които теченията биха носили една такава мина, са от към 1 морска миля Източно от Калиакра и 1 морска миля Източно от Резово. Пред Варна и Бургас дистанциите са от към 20-30 благи. Затова желая да разсея страховете, че мините ще се търкалят по плажа и туристите ще ги ритат ", сподели още командирът на Военноморски сили Михайлов. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР